29.6.2013

Lomalla


Koko kuukausi lomaa edessä. Ihanaa!

26.6.2013

Pioni





Voiko olla kauniinpaa kukkaa kuin vaaleanpunainen pioni? Ei voi, valkoinen pioni tulee hyvänä kakkosena, mutta ei päihitä vaaleanpunaista. Meidän pioni kasvaa aivan pihan perällä tien vieressä. Se on huonossa paikassa, mutta pioni ei pidä siirtämisestä, niin hän saa asustaa siellä, on ilona ohikulkijoille. Mietin, että hennonko katkaista muutaman oksan ja tuoda sisälle vaasiin vai en.

23.6.2013

Mehuhetki

Täällä on ollut tänään hyvin lämmintä. Lasten mielestä on jo jopa niin kuuma, että ainut käypä varuste ulkona on uimapuku. Itse nautin tästä lämmöstä, enkä vahingossakaan valita kuumuudesta, koska se on niin harvinaista näillä leveysasteilla. 

Viilentävä juoma keinussa nautittuna toimii aina. 




Se, mitä nämä kuvat eivät kerro on, että kun pääsimme (mahduimme) kaikki kolme keinuun kuppien kanssa, pienin meistä kaatoi kupillisen jäävettä päälleen. Hirveä huuto, kaikki ylös keinusta ja paitaa kuivaamaan. Alku oli lupaava ja loppu odotettavissa. Onneksi aurinko kuivattaa.

22.6.2013

Juhannus






Meillä juhannusta vietettiin hyvän seuran ja ruoan kera. Mitä sitä muuta ihminen tarvitsee?

18.6.2013

16.6.2013

Vaivaton ja vaivaamaton leipä

Löysin leivän ohjeen otsikolla: "Vaivaton ja vaivaamaton leipä". Tuumin, että tätä pitää kokeilla. Eilen illalla muistin ohjeen ja tein taikinan kohoamaan yöksi. Aamulla heitin leivän pataan ja uuniin, 45 min. ja edessämme oli tämä:





Oli muuten todella hyvää. Ohjeen löydät täältä

14.6.2013

Vapaa päivä

Tänään vietin ylimääräistä vapaa päivää. Aamulla loikoilin sängyssä ja keksin, että päällystänkin yläkerran nojatuolin uudestaan. Tuumasta toimeen, eli kangaskauppaan etsimään sopiva pääliskangas. Kotiin päästyäni ompeluhuoneen valtasi kauhea määrä niittejä, villaa ja heinää. Urakka oli odotettua suurempi, mutta niin myös into saada tuoli kuntoon. Se valmistui ja mielestäni siitä tuli aikast hieno.



En "ehtinyt" ottamaan ennen kuvia tuolista. Mutta tuoli oli ennen päällystetty kankaalla, jota on napeissa. En halunnut päällystää nappeja uudestaan, koska mielestäni toi tuolille hauskan ilmeen, kun siinä on värilliset napit ja samalla tuoliin jäi jokin muisto vanhasta.

10.6.2013

Maarianhamina



Teimme pienen lomamatkan Maarianhaminaan. Lähdimme lauantai aamulla laivalla Turusta ja olimme Maarianhaminassa kahden aikaan. Siitä kävelimme Gröna Uddenin leirintäalueelle, josta olimme vuokranneet mökin yhdeksi yöksi. Maisemat olivat hienot, aurinko paistoi ja lapset pääsivät uimaan. Sunnuntaina lähdimme laivalla takaisin Turkuun kahden aikaan ja olimme illalla jo ennen yhdeksää kotona.
Loma oli onnistunut ja kaikilla oli kivaa. Nyt jaksaa olla vielä kolme viikkoa töissä ennen virallista ja pidempää kesälomaa.

6.6.2013

Flunssa

Tässä talossa flunssa on kaatanut perheen vanhimman ja nuorimman sohvalle. On ankeaa sairastaa kesällä, kun ulkona on ilma mitä mainioin. Mutta, koska sisällä ollaan ja sohvalla maataan, päätin hakea pientä piristystä pihamaalta olohuoneeseen. Oma ilmainen kukkakauppa vain muutaman askeleen päässä.





1.6.2013

Kesäloma alkoi

Koululaisilla alkoi tänään kesäloma, niin myös meidän 2. luokkalaisella. Opettaja sai kaikilta lapsilta yhteisenä lahjana lahjakortin sisustusliikkeeseen, mutta halusimme jotenkin muistaa opettajaa vielä omalta osaltamme. Eikä vähiten siksi, että opettaja on aivan loistava! Onneksi hän jatkaa M:n opettajana myös ensi vuonna. 



Tein Lemon Curdin tällä reseptillä, tuli todella hyvää. Nyt pitää vielä tehdä toinen satsi omaan käyttöön.