30.7.2013

Ennen / jälkeen

Ennen:
Jälkeen:
 Ennen:
 Jälkeen:
Kesäloman aikana olen kunnostanut muutamia tuoleja. Ylimmän kuvan tuoleja sain kaksi. Ne löytyi facebookin annetaan palstalta ja minäpä kävin ne noutamassa uuteen kotiin. Alemman kuvan tuoleja on neljä ja niistä tuli meidän olohuoneen ruokapöydän tuolit. Nekin on saatu, joten edulliseksi tuli uudet tuolit.

Kukkamekko





Tällaisen kukkamekon sai 2-vuotta täyttänyt kummityttöni. Tietenkin pehmeän Muumipapan ja Pikku Myy laukun kera.

26.7.2013

Oman maan satoa osa 2




Eilen illalla tyhjeni punaherukka- ja karviaispuska. Minulla oli marjanpoimijoina kaksi apulaista ja tulin siihen tulokseen, ettei kunnon työvoimasta voinut puhua näiden kahden kanssa. Toinen oli koko ajan tauolla juomassa vettä, joka johti lisätaukoihin wc:n puolella ja toinen haki puskan viereen alustan, jolla makasi ja toisella kädellä nyppi marjan silloin tällöin. Lupasin palkaksi lakuja tänään kaupungilta, annoin tosin potkut molemmille poimijoille, ennen työn valmistumista, etten tiedä miten palkanmaksun mahtaa käydä. Poimijoilla oli kyllä erittäin kovat perustelut, miksi heidän tulisi lakunsa illalla saada, joten voi olla että lopputili maksetaan.  

Melko vähän tuli marjoja verrattuna viime vuoteen, sillä kaikki mahtuivat mehumaijaan yhdellä kertaa. 



Sain siskoltani keväällä kolme kurkun taimea ja jokainen niistä toi meille yhden kurkun. Näistä yksilöistä taitaa syntyä kurkkusalaattia, kunhan vain ensin löydän jonkun hyvän ohjeen.

23.7.2013

Oman maan satoa




Täytyy olla nopea, jos meinaa saada muutaman vadelman myös pakastimeen talven varalle. Täällä asuu kaksi marjasyöppöä, jotka putsaavat puskaa sitä myöten kun marjoja kypsyy. Nyt kävin poimimassa purnukallisen ja keitin sen heti hilloksi. Ei ole parempaa kuin oma vadelmahillo.

16.7.2013

Supermiehelle





Väinö on nyt kovin innostunut Supermiehestä ja kaikista muistakin supersankareista, olettaen tietenkin, että hän myös itse kuuluu niihin. Eräänä iltana poika taiteili kaksi supersankaria paperille ja minä kirjoin ne hänelle pieneksi tauluksi. Taulun annoin syntymäpäiväkorttina.

14.7.2013

Juhlaa koko viikonloppu

Meillä on juhlittu Väinön 5-vuotis syntymäpäiviä perjantaina ja lauantaina. Perjantaina oli Aikuistenjuhlat ja lauantaina Lastenjuhlat. Molemmat päivät olivat itse sankarille erittäin mieluisia. Ennen juhlia käytiin kovasti keskusteluja siitä, millainen kakku tulisi juhliin saada. Äiti oli ehdottomasti mansikka-kermakakun kannalla, koska nythän on paras mansikka aika, sankari itse taas toivoi Angry Birds -kakkua. Kuvista voitte päätellä kumpi sai tahtonsa läpi. Täytyy myöntää. että kakun toteutus tuotti päänsäryn tekijälleen. Juhlat on aina hieno järjestää, mutta on taas hienoa, että seuraaviin suurempiin (apua, 10-vuotis syntymäpäivät) juhliin on vielä puolisen vuotta aikaa.









9.7.2013

Aasi





Pikku Paavo täytti viikonloppuna puolivuotta ja sai lahjaksi tällaisen pienen aasin.

6.7.2013

Pannukakku

Miten se meni? Kun kaikki muu epäonnistuu, silloin leivotaan pannukakku. Meillä syödään muuten tosi usein pannukakkua. Tosin en usko, että aina on jotain mennyt pieleen kun sellainen uuniin tuupataan, usein vaan tekee mieli vähän herkutella.

Tässä on resepti, jolla pannukakun saa onnistumaan 100% varmuudella, jos jo kaikki muu on epäonnistunut.

100% pannukakku:
8 dl maitoa
3 munaa
4 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
1½ dl sokeria
1 tl suolaa
100g sulatettua voita

Kaikki aineet hyvin sekaisin. Uuniin 200 asteeseen, kunnes pinta kullan ruskea. 






Niin ja mukana ehdottomasti pitää olla myös mansikkahilloa ja kermavaahtoa, paljon!

5.7.2013

Tänään






Tänään ollaan hiottu tuoleja, juteltu mukavia naapurin Rouvan kanssa, ajeltu Kake Kaupunkijunalla, nypitty rikkaruohoja, keitetty mansikkahilloa, saunottu ja kuunneltu tarinoita siitä, mihin kaikkeen Supermies pystyy.