29.12.2013

Joulu tuli ja meni

Joulupukki puheli, kun kävi kolmatta reissua tuomassa ovelle lahjoja, että pitää mennä fysioterapiaan näitten lahjamäärien jälkeen. Noh, ne jakaantuivat kuitenkin tasaisesti iän mukaan, mitä nuorempi sen enemmän lahjoja sai, kun taas ne, kenelle oli ikää kertynyt jo enemmänkin, saivat muutaman paketin. Kaikki tosin olivat olleet kilttejä, sen verran mieluisia paketteja kaikki saivat.





Joulunpyhien aikana valmistui myös Marisukat, joiden idean kopioin eilen tein -blogista. Sukat on hieman erilaiset kuin alkuperäiset, koska kaupat olivat kiinni ja niihin lankoihin, joita korista löytyi, oli tyydyttävä. Samalla sai jämälankoja hyvään käyttöön.


Ulkona paistaa aurinko, pitkästä aikaa, ja fiilis on jo jotenkin keväinen, vaikkei vielä ole oikein talvikaan tullut. Oli lunta tai ei, niin on se kiva, että aurinko pilkistelee, saa mielenkin virkeämmäksi.

22.12.2013

Kaksi yötä jouluun






Täällä leivotaan ja kuunnellaan Raskasta Joulua. Ulkona sataa kaatamalla, joten ikkunasta ei kannata ulos mennä katsomaan, koska voi joulufiilis saada kolauksen.
Suosittelen kuuntelemaan Raskasta Joulua 2013 levyltä biisin Mielenrauhaa, niihin sanoihin kiteytyy hyvin minun toiveeni tältä joululta.

17.12.2013

Puolitoistatuntia








Vein lapset synttäreille ja se aika oli käytettävä tehokkaasti paketoimalla kaikki lahjat. Ihan kaikkia en saanut vielä pakettiin, mutta suurimman osan. 

Väinön hoitotädeille leivottiin sunnuntaina saaristolaisleivät joululahjaksi ja laitoin nyt nekin kääreisiin, joten saa poika huomenna viedä lahjat tädeilleen.

15.12.2013

Joulumyyjäiset

Joka vuosi ennen joulua Kollankalliopirtillä järjestetään joulumyyjäiset, niin tänäkin vuonna. Uskomattoman hienoa käsitöitä ja herkkuja olivat pöydät täynnä. Meille ei jäänyt tänä vuonna muutakuin puuroa ja makkaraa vatsat täyteen. 









14.12.2013

Prinsessa ja herne








Tunnetko sadun Prinsessa ja herne? Neiti hiiri on Prinsessa ja hän sai ylleen tyllihameen ja tulee vielä saamaan kruunun päähänsä. Hän sai myös oman sängyn (puukässän ansiota), jossa on useita patjoja. Jossain patjojen välissä on myös herne. Nyt Prinsessa pääsee pakettiin ja Joulupukin matkaan. 

11.12.2013

Rakas Joulupukki


Ai mitä mä toivon joululahjaksi? Onnellisuutta tietenkin, mut nääkin ois aika kivoja. 


Psst, jos Joulupukki satut tätä lukemaan, niin nää löytyy näistä kaupoista:

7.12.2013

Joulu saapuu pikkuhiljaa





En ole vielä sisäistänyt, että jouluun on enää muutama viikko. Ja jos totta puhutaan, en haluakaan sisäistää, sillä kaikki on tekemättä. Voi olla, että vaadin itseltäni liikaa ja viime viikkoina vaivannut alakulo ei ole tätä asiaa ainakaan auttanut. Eilisen ja tämän päivän aikana olen pikkuhiljaa saanut joulua taloon ja lahjoja valmiiksi, mutta joulumieltä en ole vielä löytänyt. Toivotaan, että huominen jouluostosreissu Turkuun auttaa tähän.