30.3.2014

Tervetuloa kevät



Tähän viikonloppuun on kuulunut puiden pilkkomista, omenapuiden leikkausta, kolmen lapsen kaitsemista, normaalin kahden sijaan, ja jossain välissä narsissitkin pääsivät rappuselle tuomaan keväistä tunnelmaa. Kyllä nuo pihahommat houkuttaa tällä hetkellä paljon enemmän kuin perus imurointi ja tiskaus sisätiloissa. Tästä voikin päätellä mikä on kokonaan jäänyt tekemättä. Siitä viis, nauttikaamme auringosta silloin kun se paistaa!

19.3.2014

Puukässä tuottaa tulosta


Olen jo aiemminkin maininnut, että käyn Kansalaisopiston Naisten puukäsityökurssilla. Koko alkuvuoden olen puuhaillut saman projektin kanssa, jonka pitäisi valmistua ennen kuin kurssi loppuu, eli kolmen viikon päästä. Tässä viimekerralla nappaamani kuva juuri ennen kotiin lähtöä. Ketä arvaa mitä on valmistumassa?

Mikäli kaikki sujuu niinkuin olen päässä ja vähän paperillakin suunnitellut, tulee tästä todella hieno. Odotan jo, että pääsen kuvaamaan lopputulosta omassa paikassaan aurinkoisessa kesäsäässä. 

16.3.2014

Lahja



Sain tammikuussa syntymäpäivälahjaksi kortin välistä setelin. Mietin kauan mihin sen kuluttaisin. Ei saisi olla mikään kertakäyttöjuttu, pitäisi kestää käytössä, tietenkin näyttää nätiltä ja säilyttää arvonsa. Päädyin Marimekon kannuun, jossa kevään uusi kuosi.

11.3.2014

Viikonloppuna meillä juhlittiin 10-vuotiasta








Meillä oli viikonloppu pelkkää juhlaa. Perjantaina juhlittiin 10-vuotissyntymäpäivää kavereiden kanssa ja sunnuntaina sukulaisten ja ystävien. 

En voi vieläkään uskoa, että minun pikkutyttöni on jo 10-vuotias. Minne nämä vuodet ovat menneet? Vaikka onhan siinä puolensakin, voi jo oikeasti keskustella asioista, käydä yhdessä vaateostoksilla, M kertoo suoraan mielipiteensä: "Äiti, noi sun hiukses on aika kauheet!" ja omaa äitinsä hyvän huumorintajun (hih!). 

Tästä se sitten alkaa, perjantaina M kysyi ensimmäisen kerran, että voiko lähteä kaverin kanssa kahdestaan kaupungille. Vastaus oli tietenkin ei tai voit jos äiti tulee mukaan!

3.3.2014

Saaristolaisleipä



Meidän perheen lempileipä on saaristolaisleipä. Helppoa, hyvää ja säilyvää. Tässä teillekin ohje:


Saaristolaisleipä

1 l piimää
50g hiivaa
3 dl siirappia
3 dl olutmaltaita
3 dl vehnäleseitä
3 dl ruisjauhoja
1 rkl suolaa
9 dl vehnäjauhoja
2 rkl voita vuokien voiteluun

Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva joukkoon ja sekoita hyvin. Lisää loput aineet puuhaarukalla sekoittaen, taikinaa ei vaivata. Voitele kaksi 2 litran vuokaa ja jaa taikina vuokiin. Anna kohota peitettyvä 1 ½ h. Kuumenna uuni 175 asteeseen ja paista leipiä 1 ½ h.

2.3.2014

Sänky sai siirtyä tomaatin tieltä

Täällä kylvöhommat ovat jo täydessä vauhdissa. Kasvamaan pääsi tällä erää kasvihuonekurkku, -tomaatti ja -kirsikkatomaatti, ruukkukirsikkatomaatti ja rosmariini. Pussissa vuoroaan vielä odottelevat härkäpapu ja retiisi sekä monen monta kukkalajiketta.



Sänky piti kääntää toisin päin, jotta taimet pääsevät valoisaan ikkunan eteen. Siinä ne nyt yöpöydällä nauttivat auringonvalosta. Täytyy sänky siirtää varmaan toiseen päähän huonetta, kun jokainen taimi tarvitsee oman purkkinsa ja pitää hankkia isompi pöytä.





Kylvin siemenet tiistai iltana ja tänään huomasin, että kurkut ovat nousseet jo noin korkeiksi ja pienen pieniä tomaatin alkuja näkyy.