25.7.2014

Kaksi vanhaa liitutaulua

Kävin ala-asteen pienessä maalaiskoulussa. Päätin, että jos joskus saan lapsia, hekin menevät tuohon samaiseen kouluun. Tälle pienelle koululle kävi kuitenkin niin kuin monelle muullekin maalaiskoululle on käynyt, että se lopetettiin. 
Lopettamisesta on nyt jo useampi vuosi, mutta kun koulu loppui, pidettiin koulun irtaimistosta huutokauppa. Äitini ystävä oli sieltä huutanut kaksi pientä liitutaulua ja antoi ne minulle. Taulut ovat lojuneet kaapissa odottamassa jotain käyttöä. Viimein kaivoin ne esiin, liimasin koukun taakse ja pyysin molempia lapsia kirjoittamaan jotain minulle. Nyt taulut roikkuvat makuuhuoneen seinällä ja tekstit voi lukea joka ilta ennen nukkumaan menoa. Näitä tekstejä tosin ei voi varmaan koskaan pyyhkiä.



22.7.2014

Turistina omassa kotikaupungissa




Tänään olimme turisteina omassa kotikaupungissani Raumalla. Kävimme Kake Kaupunkijuna ajelulla kuuntelemassa Rauman historiaa. jonka jälkeen lähdimme kiertelemään Vanhan Rauman pihakirppiksiä. Vanhassa Raumassa talot ja pihat ovat kyllä upeita. Enemmän tarvitsisi heittäytyä turistin rooliin omassa kotikaupungissaan, niin löytää kyllä hienoja paikkoja.

14.7.2014

6-vuotias sankari











Eilen juhlittiin ystävien ja sukulaisten kanssa (jo) 6-vuotiasta Väinöä. Juhlat jatkuvat keskiviikkona lapsivieraiden parissa. Nyt on tässä välissä pari päivää aikaa koota legoja, joita tuli useampi paketti, sekä pelätä sählyä uudella mailalla uuteen maaliin.

10.7.2014

Mökkeilyä












Me vietettiin viime viikonloppu mökillä Bromarvissa. Siellä oli hyvä irtautua arjen hälinästä, yksi päivä kesti kolme päivää, koska ei ollut kiire minnekään ja vaan oltiin. Olisin voinut olla kauemminkin!

2.7.2014

Koska pian alkaa helteet


Tietteks et kohta alkaa helteet! Joo'o, ku mun alkaa maanantaina kesäloma, ni oon tilannu hellettä siitä neljä viikkoo eteenpäin. Niinhän se menee, et kun hellettä tilaa, niin sit sitä saa, eiks vaan?
Hellettä varten innostuin ompelemaan tyttärelle mekon. Mä niin tykkään tosta kankaan kuviosta ja noista sävyistä. Tämä päällä on sit kiva nauttia siitä tulevasta helteestä (hih!).