3.3.2014

Saaristolaisleipä



Meidän perheen lempileipä on saaristolaisleipä. Helppoa, hyvää ja säilyvää. Tässä teillekin ohje:


Saaristolaisleipä

1 l piimää
50g hiivaa
3 dl siirappia
3 dl olutmaltaita
3 dl vehnäleseitä
3 dl ruisjauhoja
1 rkl suolaa
9 dl vehnäjauhoja
2 rkl voita vuokien voiteluun

Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva joukkoon ja sekoita hyvin. Lisää loput aineet puuhaarukalla sekoittaen, taikinaa ei vaivata. Voitele kaksi 2 litran vuokaa ja jaa taikina vuokiin. Anna kohota peitettyvä 1 ½ h. Kuumenna uuni 175 asteeseen ja paista leipiä 1 ½ h.

2 kommenttia:

  1. Oi, näyttää kyllä hyvältä ja kuulostavat vaivattomilta valmistaa. Olutmaltaita voisi lisätä seuraavaan ostoslistaan, niin pääsisi kokeilemaan näitä.

    VastaaPoista
  2. Voi hitsiläinen! Sä teit mulle oikein ohjeen. :D Mun tuli vaan tasaset pinnat, mut eihän se makuun vaikuta.

    VastaaPoista